نوشته ها و نظرات شخصی من درباره سایت یتااهو

قرار بود: هدف «یتااهو» معرفی و شناساندن دین زرتشتی با نگاهی متفاوت از گذشته باشد

نوشته ها و نظرات شخصی من درباره سایت یتااهو

قرار بود: هدف «یتااهو» معرفی و شناساندن دین زرتشتی با نگاهی متفاوت از گذشته باشد

اندر احوالات مسابقه سایت یتااهو

سال نو مبارک.

یه سال دیگه هم گذشت.با همه خوبی ها و بدی هائی که داست. با همه خوشی ها و ناخوشی هائی که باخودش برد و آورد.از همین جا به همه اونائی که دلشون بهاریه تبریک میگم و سال خوب و خوشی رو واسشون آرزو میکنم.

و اما......
بالاخره بعد از کلی سکوت....دوستان یتااهوئی لطف کردن و برنده مسابقه طراحی سایت رو رسما و در سایت اعلام کردن.دوست هنرمند و بسیار عزیزم اشکان افشاری و همسر گرامی ایشون خانم آرزو بهارتانیا به عنوان برندگان این مسابقه اعلام شدن که از همیجا بهشون تیریک و خسته نباشید میگم.
من چند تا مورد توی اون متن نوشته در سایت که در بخش اخبار به اون اشاره شده دیدم که جا داره برای تامل دوستان اونا رو بیان کنم.امیدوارم که پاسخهای قانع کننده ای این سوالات دربرابر خودشون پیداکنن:

۱- تقریبا نزدیک یک ماه و خورده ای از مشخص شدن برنده مسابقه میگذره.این که اینقدر با تاخیر سایت رسما برنده طراحی رو معرفی کردن جای سوال داره.

۲- چرا در خبر به هیچ عنوان به تعداد آثار،‌ اونهائی که در مرحله نهائی به رقابت پرداختند و حتی به اسامی اونا اشاره ای نشده.

۳- در مورد اساتید محترمی که به عنوان داور برای این موضوع انتخاب شده اند عنوانی به کاررفته که با توجه به پیشینیه کاری این اساتید متاسفانه درست به نظر نمیاد. جمله نوشته شوده در یاست اینه: 
طی نشستی در روز پنج شنبه 19/11/85 با حضور افتخاری 2 تن از اساتید گرافیک متخصص در امر وب  استاد گلپریان و استاد مشکی.......

برای اطلاع خوانندگان محترم باید به عرض برسانم که این دو بزرگوار از اساتید گرافیک این مرزو بوم بوده و کارهای در خور و شایسته ای نیز از ایشان به جای مانده اما بیان این مطلب که اونا متخصص در امر وب و به عبارتی سالم تر گرافیک متخصص در وب هستن یهکم بی انصافی در حق استید متخصص در امر طراحی وبی هستش.


برای آشنا شدن هرچه بیشتر با این دو عزیز میتوانین به این مطالب رجوع کنید:

http://www.saedmeshki.com/Biography.htm  این سایت،‌درواقع وب سایت استاد ساعد مشکی از اساتید بنام گرافیک ایران هست که با مطالعه بیوگرافی ایشون کاملا میتونین به تخصص ایشون پی ببرین.
در مورد استاد شهرام گلپریان باید بگم که متاسفانه ایشون ظاهراً سایت اختصاصی ندارن و مطالبی از این استاد در سایتهای گوناگون بصورتی مشابه و محدود یافت میشه که در زیر مشاهده میکنین:

به گزارش سایت خبری "رسم" ، نشریه همشهری ماه در آخرین شماره‌اش ، گفتگو با استاد شهرام گلپریان را منتشر کرده است.
تکنولوژی و حاکم شدن فرهنگ دیجیتالی ، موضوع این گفتگو است. این هنرمند گرافیست با بیان اینکه ابزارهای جدید ، حیطه فعالیت ابزارها و شیوه‌های سنتی را محدود می‌کند ، اظهار داشت: "وقتی استفاده از تکنولوژی متداول شد ، اگرچه گروهی از گرافیست‌ها بیکار شدند ، اما تکنولوژی کمکی است به بشریت ، جامعه کتا‌ب‌خوان و هنرمندان. ممکن است ما از بیکار شدن یک گرافیست ناراحت شویم ، اما پایین آمدن قیمت‌ها باعث شده افراد بیشتری بتوانند از هنر استفاده کنند. این مساله در نهایت حرکت مثبتی است که به سود همه است".
گلپریان لیتوگرافی‌ها را مثال می‌زند و می‌گوید: "در لیتوگرافی آدم‌های متخصصی کار می‌کردند. با ورود تکنولوژی الان دیگر مونتاژی در کار نیست. بیشتر این افراد که در کارشان متبحر بودند ، الان راننده اتوبوس و مینی‌بوس هستند. این ترس همیشه هست. جالب است که این ترس مخصوص آدم‌های متخصص است. اما جلوی تکنولوژی را نمی‌شود گرفت".
وی ادامه می‌دهد: "استفاده از تکنولوژی باعث شده افرادی که سواد بصری ندارند و اطلاعاتی از مبانی طراحی و دیزاین ندارند ، به عنوان گرافیست مطرح شوند. این افراد اطلاعاتی از زیبایی‌شناختی یا ویژگی رنگ‌ها ندارند. بعضی آدم‌ها با یادگیری نرم‌افزارهایی مثل فتوشاپ و فری هند وارد این حوزه شده‌اند. اما این ، بخش منفی ورود تکنولوژی است".
مدرس گرافیک در دانشگاه‌ آزاد و جهاد دانشگاهی گفته است: "متاسفانه هنوز در دانشگاه‌ها جبهه‌گیری علیه تکنولوژی وجود دارد. مقاومت بعضی استادان در برابر تکنولوژی به کار بچه‌ها آسیب می‌زند. پشت کردن به تکنولوژی فایده‌ای ندارد".
عضو هیات داوران دومین کتاب سال گرافیک دانشجویی بر این باور است که: "تکنولوژی نمی‌تواند به خوب دیدن کمک کند. یک عکاس یا گرافیست در ابتدا باید خوب دیدن را بلد باشد. وقتی یک عکاس دیدن را بلد نیست ، دیگر چه فرقی دارد که دوربین‌اش آنالوگ باشد یا دیجیتال".
به نقل از:http://hoonarmand.mihanblog.com

خوب . پس باید برگردیم سر خونه اول خودمون که آیا کسانی که در حیطه گرافیک کاغذی استاد هستند چقدر میتونن در حیطه گرافیک وبی صاحب نظر باشن؟

۴- و مورد آخر اینکه هیچ زمانی برای تغییر سایت فعلی به سایت جدید اعلام نشده و مهمتر از همه اینکه موضوع اصلی یعنی بعد فنی طراحی سایت اصلا دیده نشده. اصولا وقتی صحبت از طراحی وب سایت به میون میاد منظور همه چیز اون هست هم بعد گرافیکی و هم بعد فنی.
خوب بود دوستان بزرگوار که برای فقط گرافیک سایت مسابقه گذاشتن یه کم دور اندیشی بیشتری داشتن و برای طراحی هنری و فنی سایت در آن واحد فراخوان یا مسابقه میذاشتن.اینکه سایت قراره با چه زبان و فرمتی طراحی بشه......دارای چه قابلیتهائی باشه و چه امکاناتی در خودش داره؟
اینکه با گول زدن خودمون فقط به فکر رنگ و لعاب کار باشیم به نظرم بیراهه رفتن مگه اینکه از قبل فکر اینجا هم شده باشه چون مطمئناً در کنار اشکان افشاری و همسر گرامی ایشون به عنوان گرافیست،‌باید طراح فنی هم وجود داشته باشه که به درستی همه اجزاء رو کنار هم ردیف کنه و صد البته این کار چندان راحت نخواهد بود.
۵- و مورد آخر هم در مورد جایزه کار.سکه بسیار زیبائی به عنوان هدیه در نظر گرفته شده و طرحی قشنگی برروی اون کار شده.....بد نبود در مورد سکه هم کمی اطلاعات به بییننده عکس مثل وزنش،‌آلیاژش،‌عیارش و .... داده میشد.به هرحال چیزای جذاب اطلاعات کامل رو هم میطلبه.

شاد باشید.